Ogre
14 oC

Ceturtdiena, 28. marts

Šodien vārda dienu svin
Ginta, Gunda, Gunta

Septiņas idejas skolēnu brīvlaikam pavasarī

Tuvojoties skolēnu brīvlaikam, Ogres novada Tūrisma informācijas centrs apkopojis septiņas idejas, ko darīt pavasara brīvlaikā. Aicinām apmeklēt muzejus, izklaides centrus, doties pārgājienā vai uzrīkot pikniku svaigā gaisā, jo skolēni ir pelnījuši labu atpūtu. Šeit apkopotas septiņas idejas - katrai brīvlaika dienai pa vienai.

slēpošana Zilajos kalnos1. Izslēpoties "Ogres Zilajos kalnos"

Kamēr vēl ir sniegs, jāizmanto iespēja izbaudīt ziemas priekus. Aktuālajai informācijai par trases stāvokli aicinām sekot līdzi Zilo kalnu Facebook lapā. 10 km garā trase ir apgaismota līdz plkst. 22 visā garumā no Ogres līdz pat Ikšķilei. 

Distanču slēpju nomas punkts OZK noma dabojas divās vietās:
Mālkalnes prospektā 26, Ogrē (200 m attālumā no slēpošanas strases sākuma);
📍 Darba laiks: katru dienu plkst. 10:00-18:00
Ogres Zilo kalnu starta laukumā
📍 Darba laiks:
darba dienās - plkst. 16:00-22:00

brīvdienās: plkst. 10:00-22:00

2. Izdauzīties izklaides parkā

Ogres batutu parks “Jump Park” (Brīvības ielā 21, Ogrē) piedāvā izlēkāties batutos vairāk kā 200 m2 platībā: porolonu baseins, kāpelēšanas siena, profesionālais batuts triku veikšanai un divi dažāda augstuma basketbola grozi priecēs jebkura vecuma bērnus un pieaugušos. Pieejamos apmeklējuma laikus meklē Facebook lapā “JumpPark Ogre”.

Izklaides centrs “Džungļu parks” (Mālkalnes prospekts 1, 3. stāvs, Ogrē) ierīkots tā, lai pat izaicinājumus mīlošais 12 gadnieks atrastu saistošas izklaides 15x9 metru milzu šķēršļu labirintā, kas izvietots 3 stāvos, pārbaudītu savus spēkus 10x4,5 metru lielajā piepūšamajā šķēršļu joslā, mestos galvu reibinošos nobraucienos no 6 metrus gariem slidkalniņiem un batutā pazaudētu gravitāciju, sajūtot putna brīvību! Darba laiks: T-P. 14-20; S., Sv. 10-19

3. Pārgājiens gar Ogres un Daugavas krastiem

Viens no iecienītākajiem maršrutiem  ved pa Ogres Krasta promenādi un J. Čakstes prospektu, paverot burvīgu ainavu uz upes plūdumu un tās krastiem. Ogres upi var šķērsot divās vietās - pa arkveida tiltu un jauno gājēju tiltu, tādējādi ļaujot apskatīt abus upes krastus vienā maršrutā. Maršruts nav marķēts, taču viegli orientēties pēc upes krastiem. Visērtāk maršrutam sekot bezmaksas aplikācijā “Ogres novadnieks”, kur sadaļā “Tūrisms” jāmeklē maršruts "Gar Ogres upi". Aplikācijā ir iespēja noklausīties arī audiogida stāstus. ​Pārgājienu var pagarināt, dodoties pa Brīvības ielu un Daugavas promenādi uz jauno molu, kur izvietots vides objekts trīs mūsdienu jauniešu veidolā un vides objekts "Bāka"

Ideja skolēnu brīvlaikam - skatu torņu tūrePromenāde gar Daugavas krastu Ogrē un Ikšķilē piemērota pastaigām un velobraukšanai. Posma garums katrā pilsētā – 2,6 kilometri.

Savukārt Dzelmēs izveidota neliela pastaigu takas gar Daugavu, kur ierīkotas vairākas atpūtas vietas.

 4. Iepazīt bagātīgās muzeju ekspozīcijas

Ogres Vēstures un mākslas muzeja ekspozīcijaApskatiet Ogres Vēstures un mākslas muzeja (Brīvības iela 36, Ogre) interaktīvo ekspozīciju “Pietura Ogre”, kas izvedīs jūs ekskursijā, metot lokus cauri gadsimtiem un atskatoties uz pilsētas senāko vēsturi. Darba laiks: O.-P. 10–17, S., Sv. 12–17, P. - slēgts

Latvenergo koncerna Enerģētikas muzejā Ķegumā ikviens interesents var smelties jaunas zināšanas par Latvijas enerģētikas vēsturi un attīstību. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta, aizpildot pieteikuma anketu mājas lapā www.latvenergo.lv divas dienas pirms muzeja apmeklējuma. Skolēniem - bezmaksas ieeja!

Birzgales pagasta muzejā “Rūķi” apskatāmas rūķu kolekcija, tematiskas izstādes un novada vēstures ekspozīcija. Pie muzeja  atrodas apmeklētāju iecienītais „Rūķu” parks ar  masīvkoka figūrām. Pieteikties ekskursijai pa tālr. 26605359. Ieeja muzejā ir bezmaksas.

Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs ir vieta, kurā var ne tikai iegūt informāciju par latviešu tautas varoni Lāčplēsi, eposa autoru Andreju Pumpuru, par Lielvārdi un Lielvārdes jostu, bet arī pašam uz brīdi kļūt par Lāčplēsi, Laimdotu, Andreju Pumpuru, apsiet sev Lielvārdes jostu un, protams, izcīnīt spraigo cīņu starp Lāčplēsi un Tumšo bruņinieku. Pie muzeja plešas parks ar pilsdrupām un Darba laiks: O.-S. 10–17, Sv. 10–15, P. – slēgts

5. Diena ar dzīvniekiem

Dobelnieki briežu zoo Z/s “Dobelnieki” iespējams ne tikai apciemot un pabarot briežus , bet arī uzrīkot pikniku. Darba laiks: brīvdienās plkst. 11-17, pārējā laikā nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 26268464!

Savukārt  netālu no Ikšķiles atrodas mini zoo "Skaistkrasti", kur sastopamas alpakas, lamas, poniji, ēzeļi, pāvi, fazāni un daudzi citi dzīvnieki. Iespējams dzīvniekus pabarot, kā arī iznomāt zirgu un doties izjādē. Nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālr. 29545545.

“Trušu karalistē” mīt visdažādāko nokrāsu un lieluma truši, kas ierīko alas un veido ģimenes. Trušu sadzīve notiek skaisti veidotās pilīs un muižās, kas labi iekļaujas apkārtējā vidē, radot asociācijas ar pasaku mežu. Viesiem ir atļauts barot iemītniekus ar piemērotu barību. Darba laiks: S., Sv. 11-16.

6. Pikniks svaigā gaisā atpūtas vietā Dullā Daukas birzī, “Berlīnes krustojumā”, Ogres Zilajos kalnos vai citā vietā. Ja negribas gatavot pašiem, ir iespēja izvēlēties no plašā Ogres ēdināšanas iestāžu piedāvājuma - šeit

7. Velo sezonas atklāšana  

Varbūt laikapstākļi jau ļauj atklāt aktīvo velo sezonu, dodoties jaukā izbraucienā. Vairāki maršruti pieejami sadaļā “Maršruti un kartes”. Viens no populārākajiem maršrutiem ir Ikšķile-Ogre. Maršrutu var sākt no Ikšķiles vai Ogres stacijas. Braucot vienā virzienā ~ 10 km, veicot apļveida maršrutu, jārēķinās ar 20 km garu ceļu. Maršruts nav marķēts dabā, iespējams braukt gar Dubkalnu ūdenskrātuvi vai veloceliņu gar Tīnūži-Ogre šoseju. Karte pieejama šeit

Ja ar šīm idejām ir par maz, izpēti mājaslapas sadaļu “Apskates objekti”, kur nesen ievietota informācija par visiem tūrisma objektiem paplašinātajā Ogres novadā. Tagad šeit var atrast informāciju par atpūtas un tūrisma iespējām arī Ikšķilē, Ķegumā, Lielvārdē un visos 16 Ogres novada pagastos.

Izvēlies ko vēlies un dodies piedzīvojumos! Lai pavasarīgi skaists brīvlaiks!

Informāciju sagatavoja
Ogres novada Tūrisma informācijas centrs
Brīvības iela 18, Ogre
Tālr.: +371 65071883; 29491685
i
nfo@visitogre.lv
www.visitogre.lv
www.instagram.com/visitogre
www.facebook.com/visitogre