Ogre
0 oC

Piektdiena, 19. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Vēsma, Fanija

Līdz 14.februārim pagarināts svētku rotājumu laiks Ogrē

Svētku apgaismojums Ogrē būs līdz ValentīndienaiLai ilgāk saglabātu svētku noskaņu un ienestu gaišumu arī ikdienā, Ogres pilsēta skaistajā svētku rotā būs tērpusies līdz pat 14.februārim.

Lejuplādēt karti rotājumu apskatei!

Šogad Ogre rotājusies īpaši krāšņi, priecējot gan novada iedzīvotājus, gan arī viesus no tālākiem Latvijas nostūriem. Ogres centrā esošie koki izdekorēti ar gaismas virtenēm, aptinot tās ap koku stumbriem un zariem; ir izvietotas gaismas bumbas liepu galotnēs Brīvības ielas gājēju posmā. Ielu apgaismojuma stabos izvietotas siltos toņos veidotas saulītes un pārsliņas.

Gan pilsētā, gan arī novada pagastos redzami mirdzoši gaismas eņģeļi – tie izvietoti katras kristīgās draudzes tuvumā, itin kā sargājot mūs visus un aicinot aizdomāties par būtisko.
Bērniem (un arī daudziem pieaugušajiem) vislielākais prieks un pārsteigums ir par Mālkalnes prospektā novietoto grezno karieti zirgu pajūgā – vienu no skaistākajām un neparastākajām Ziemassvētku dekorācijām visā Latvijā. Tā veidota no 60000 mazām lampiņām, kas savītas 1km garumā. Kariete radīta par godu kādreizējai Krievijas valdniecei Katrīnai I, kuras izcelsme esot saistīta ar Ogres apkaimi.
Kā jau ierasts, pilsētas centrā – skvērā iepretim Ogres novada pašvaldības ēkai – arī šogad izvietota Kristus dzimšanas ainiņa. 
 
Lai iedzīvotājiem un viesiem būtu ērtāk apskatīt pilsētas rotu, ir izveidota arī karte ar diviem pastaigu maršrutiem (2 un 5,5 km garumā), kurā atzīmētas skaistākās vietas pilsētā.
 
Ogres novada pašvaldība aicina rotājumu apskatei iespēju robežās izvēlēties laiku, kad ielās uzturas mazāk cilvēku, un ievērot visas valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības un ierobežojumus.
Informācijas avots: www.ogresnovads.lv