Ogre
13 oC

Ceturtdiena, 28. marts

Šodien vārda dienu svin
Ginta, Gunda, Gunta

Ogres muzejā pieejams audiogids

Ogres muzeja ekspozīcija papildināta ar audiogiduOgres muzeja apmeklējums tagad kļuvis vēl ērtāks un aizraujošāks – pastāvīgā ekspozīcija „Pietura Ogre” tagad apskatāma arī ar audiogidu.

Tā kā pilsētu un muzeju apciemo aizvien vairāk tūristu no ārvalstīm, stāsti ir ne tikai latviešu, bet arī angļu valodā.

Desmit stāstos iespējams uzzināt par Ogres vēsturi, pašu muzeja ēku, kurā sākotnēji atradās banka, un agrākajiem laikiem. Vai zināt, kur atradās Ogres varenākais kalns? Kur notika pirmais Ogres skaistumkonkurss? Ar kādām delikatesēm barotas Ogres centra cūkas, un kā mainījies pilsētas veidols laika gaitā?

Piekļuve audiostāstu QR kodiem, izmantojot telefonkameru.

Stāstus iespējams noklausīties arī muzeja mājaslapā.

Latviešu valodā: www.ogresmuzejs.lv

Angļu valodā: www.ogresmuzejs.lv/eng

Muzeja viesi, jo īpaši tie, kuri ciemojas pirmo reizi, ir patīkami pārsteigti par ekspozīcijas mūsdienīgo iekārtojumu. To papildina digitālo tehnoloģiju sniegtās iespējas – projekcijas, skaņu dušas, interaktīva karte, videomateriāli, ļaujot Ogres vēsturi iepazīt neparastā un aizraujošā veidā.

Pilsētas un Ogres novada apmeklējums izvērtīsies par izzinošu pasākumu, izmantojot arī Tūrisma informācijas centra izveidotu bezmaksas audiogidu pastaigās un autoekskursijās.

Bezmaksas mobilajā aplikācijā “Ogres novadnieks” sadaļā „Tūrisms” pieejami 140 stāsti.

Audiogida stāsti par personībām tapuši ciešā sadarbībā ar Ogres Vēstures un mākslas muzeju un vietējiem novadpētniekiem.

Iespējams, vien retais zina, ka par preses karali dēvētais Antons Benjamiņš sākotnēji strādājis par skolotāju Ogres pagasta skolā un aktīvi darbojies Plāteres pagasta sabiedriskajā dzīvē. Vienā no audiogida stāstiem var uzzināt arī to, kā tautā iemīļotais aktieris Edgars Liepiņš kļuvis divas nedēļas jaunāks un kā nonācis līdz aktiera profesijai.

Informāciju sagatavoja
Ogres Vēstures un mākslas muzejs