Ogre
7 oC

Piektdiena, 29. marts

Šodien vārda dienu svin
Agija, Aldonis

Mājas kafejnīcu dienas "Ogres novada garšu meklējot"

Mājas kafejnīcu dienas Mājas kafejnīcu dienas Ogres novadā norisināsies 27. un 28. augustā. Šajās dienās vietējiem iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja baudīt maltīti gan pilsētas kafejnīcās, gan lauku sētās, kur īpaši šim notikumam radīta svētku atmosfēra.

16 mājas kafejnīcas piedāvā gan sātīgus otros ēdienus, gan uz ugunskura gatavotu zupu, gan gardus desertus, pankūkas un pat pašu gatavotu saldējumu! Mājas kafejnīcu dienās būs iespēja nobaudīt gan latviešu virtuvi, gan mazliet netradicionālākus ēdienus, kā arī maltīti no ukraiņu virtuves.

Apskatīt visus piedāvājumus šeit!

 

Ogres novada mājas kafejnīcu dienas 2022. Foto: Arta KalniņaAicinām izbaudīt vasaras nogales burvību improvizētās mājas kafejnīcās, jo tā ir unikāla iespēja ciemoties pie saimniekiem, baudīt burvīgus ēdienus un piedalīties dažādās aktivitātēs. Mājas kafejnīcu dienu laikā būs iespēja ne tikai apskatīt lauku saimniecības, samīļot mājdzīvniekus, vizināties ar zirgu, iegādāties lauku labumus, bet arī klausīties dzīvo mūziku, piedalīties keramikas meistarklasēs, šaut ar loku un izmēģināt veikbordu.

Augusta pēdējā nedēļas nogalē Ogres novadā tevi gaidīs plašs kafejnīcu tīkls no Tīnūžiem līdz Ķeipenei un no Tomes līdz Suntažiem. Sīkāka informācija par piedāvājumiem publicēta Visit Ogre Facebook lapā.

Apciemojot Ogres novada mājas kafejnīcas, neaizmirsti iepazīt tuvāko apkārtni. Idejas, ko apskatīt pa ceļam uz Mājas kafejnīcu dienām vai starp maltītēm, meklē www.visitogre.lv, kur apkopota informācija par apskates objektiem, aktīvās atpūtas iespējām un naktsmītnēm.

Dodies meklēt Ogres novada garšu!

Mājas kafejnīcu dienas 2022 norisinās visā Latvijā - no jūlija līdz oktobrim. Pasākumu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” ar mērķi popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu.

Mājas kafejnīcu dienās novadi, pagasti, pilsētas un ciemi aicina apmeklētājus izbaudīt vietējo kulināro piedāvājumu, iepazīstot arī to tradīcijas un kultūru. Šajās dienās savas durvis ikvienam apmeklētājam ver gan esoši ēdināšanas uzņēmumi - kafejnīcas, restorāni, krodziņi, viesu mājas -, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu.

Informācija par visām mājas kafejnīcām: www.majaskafejnicas.lv