Ogre
5 oC

Sestdiena, 20. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Mirta, Ziedīte

Multimediāla monoopera “Cilvēka balss. Telefons”

Sonoras Vaices monoopera22.decembrī plkst. 19 Ogres kultūras centrā norisināsies Sonoras Vaices monoopera.
Izcilās operdīvas Sonoras Vaices veidotais operas viencēlienu “Cilvēka balss” un „Telefons” jauniestudējums Operetes teātrī ir ekspresīvs stāsts par sievieti, kura nespēj būt patiesa pati pret sevi, un tikai emocionāli sāpīgi notikumi liek viņai ieraudzīt savas dzīves īstās vērtības un nožēlot necieņu pašai pret savu dvēseli.
Džankarlo Menotti monoopera „Telefons” ir tapusi 20. gadsimta vidū, kad tehnoloģijas telefona veidolā ienāk aizvien vairāk mājās un kļūst par aizraujošu nodarbi mājsaimniecēm. Vieglā un komiskā stāsta galvenā varone Lusija ir tik aizņemta ar telefonsarunām, ka nepamana līgavaini, kurš atnācis to bildināt. Pēc vairākām stundām bezcerīgas gaidīšanas viņam nekas cits neatliek, kā doties uz telefona būdiņu un bildinājumu izteikt pa telefonu.
Savukārt Fransisa Pulenka opera „Cilvēka balss” ir eksistenciāli skaudrāka – iestudējums gan ar humoru, gan dziļi filozofiski atklāj sievietes jūtu, ilgu un domu pasauli, rosina pārdomas par dzīves vērtībām un spēju dzīvot šeit un tagad, pamanot un novērtējot cilvēkus mums blakus.
Iestudējumu vizuālo koncepciju radījusi multimāksliniece Ineta Sipunova, vienotā estētikā veidotie kostīmi, skatuves vide un multimediālās video projekcijas papildinās solistu Sonoras Vaices, baritona Naura Indzera un virtuālo tēlu saspēli uz skatuves ar paralēlu kino stāstu, radot piesātinātu sievietes emocionālās pasaules atklāsmi.
Fransiss Pulenks, Žans Kokto “Cilvēka balss” / Žankarlo Menotti “Telefons”
Galvenajā lomā: Sonora Vaice (soprāns)
Lomās: Nauris Indzeris (baritons), Henrijs Kozlovskis,
Video tēli: Anastasija Dolgoņenko (soprāns), Artūrs Mangulis (bass), Armands Kozlovskis u.c.
Klavierpavadījums: Māris Žagars
Režija: Sonora Vaice
Scenogrāfijas, kostīmu un video māksliniece: Ineta Sipunova
Gaismu mākslinieks: Ivars Vācers
Māksliniece: Kristīna Bondare
Iestudējuma muzikālais vadītājs, diriģents Jānis Stafeckis
Pirmizrāde: 2021. gada 30. jūlijs
Producents: Operetes teātris, SIA