Ogre
7 oC

Pirmdiena, 6. maijs

Šodien vārda dienu svin
Didzis, Gaidis

Pārdošanā biļetes uz Ogres teātra izrādēm 2024. gada aprīlī un maijā

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Ogres teātra sezonas izskaņas izrādēm 2024. gada aprīlī un maijā.

13., 14., 20. un 21. aprīlī plkst. 19:00 vēsturiskās sanatorijas “Ogre” ēkā pēc skatītāju pieprasījuma atgriezīsies augstu novērtētā izrāde “Sanatorija”, kuras pamatā Henrika Ibsena politiskā drāma “Tautas ienaidnieks”.

Kāda Norvēģijas mazpilsēta sāk piedzīvot savu uzplaukumu. Pilsētā ir uzcelta sanatorija, sākas iebraucēju pieplūdums, ceļas nekustamo īpašumu cenas. Bet “veiksmes stāsts” izrādās apdraudēts un var pat beigties, jo sanatorijas galvenais ārsts Tomass Stokmans atklāj, ka ūdens, ko saņem pilsēta, ir saindēts un kaitīgs veselībai…

H. Ibsena lugā “Tautas ienaidnieks” atrodamas tēmas arī mūsdienās izskan provokatīvi un asi, jo pašā būtībā sabiedrībā, kādu to savulaik redzēja Ibsens, nekas nav mainījies. Bet luga nav tikai un vienīgi par politiku, tajā cieši savītas mīlestības, nodevības, ģimenes tēmas, un izrāde katram tās skatītājam uzdos jautājumu: “Bet ko darītu tu? Kāda būtu tava izvēle?”

Lomās: Guntars Arājs, Guntis Kolbergs, Astra Kolberga, Kalvis Kravalis, Arturs Mālnieks, Andris Peismalietis, Pēteris Zilberts, Katrīna Anna Ozoliņa, Juris Gasparovičs vai Sandis Krapāns, u.c.

12. maijā plkst. 18:00 un 19. maijā plkst. 18:00 Ogres teātrī būs skatāma muzikālā komēdija “Puntila un Mati”.

Skaistā un mums tuvā Somija ar saviem mežiem, bērzu birzīm un neskaitāmajiem ezeriem savulaik iedvesmojusi slaveno vācu dramaturgu un sava teātra radītāju Bertoltu Brehtu uzrakstīt komēdiju, kurā tautiskie motīvi savijas ar autoram raksturīgo asi sociālo skatījumu.

Galvenajās lomās: Andris Krauja, Edijs Čibels, Katrīna Anna Ozoliņa, Arturs Mālnieks, Kalvis Kravalis, Inese Pivare, Ieva Mora, Madara Juška-Grundberga, Ramona Rubene, Lienīte Audare u.c.

Savukārt 26. maijā plkst. 19:00 sezonu Ogres teātra zālē noslēgs nesenais jauniestudējums – Jūdžina O’Nīla ģimenes drāma “Garās dienas ceļš uz nakti”.

Viena diena Taironu ģimenes dzīvē, kurai mēs sekojam no agra rīta līdz vēlai naktij. Viena diena, kurā lugas varoņi katrs savā veidā cenšas atrast zaudēto saprašanos, cenšas glābt viens otru un nosargāt savu mīlestību. Četri dažādi cilvēki, katrs ar savu stāstu, savu sāpi un savu patiesību. Vai viņiem izdosies saglabāt ģimeni?

Lomās: Astra Kolberga, Andris Peismalietis, Juris Jurāns, Ernests Greizis un Madara Juška-Grundberga.

Biļetes uz Ogres teātra izrādēm nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetveikalā www.bilesuparadize.lv. Pieejama 15% atlaide no biļetes cenas ar skolēna, studenta, invalīda vai pensionāra apliecību, ISIC vai ITIC karti, grupas biļetēm (10+), Ogres novadnieka karti (atlaide derīga, kopā ar biļeti uzrādot apliecinošo dokumentu).

Plašāka informācija teātra mājaslapā: www.ogresteatris.lv.