Ogre
7 oC

Pirmdiena, 6. maijs

Šodien vārda dienu svin
Didzis, Gaidis

Ogres novadā plānoti vairāki nozīmīgi projekti 2024.gadā

Līdz ar Ogres novada pašvaldības 2024. gada budžeta apstiprināšanu 14. februārī, ir skaidri definētas šī gada lielākās prioritātes novada attīstībā. Šī gada lielākie un nozīmīgākie projekti, kas ietekmē arī tūrisma attīstību, tiks īstenoti visā novadā.

Viens no vērienīgākajiem un nozīmīgākajiem projektiem būs rotaļu laukuma izbūves uzsākšana pie Ogres novada Kultūras centra. Laukums tiks veidots senlatviešu pils veidolā, lai bērni caur spēlēm un rotaļām iepazīst mūsu vēsturi, senču dzīvesveidu. Paredzēts, ka nedēļas nogalēs šeit darbosies arī smēde un stelles, lai bērni iepazītu senos arodus. 

Vēl viens no šī gada nozīmīgākajiem darbiem būs Neatkarības laukuma izveide Ogrē (teritorija Brīvības ielas daļā, posmā no krustojuma ar Grīvas prospektu līdz krustojumam ar Rīgas ielu). Šī projekta ietvaros tiks sakārtota un atdzīvināta pilsētas daļa, kur vēsturiski bija pilsētas centrs un valdīja liela rosība. Lai ikvienam atgādinātu par tiem, kas izcīnījuši Latvijas neatkarību, laukumā atradīsies pārlauzts Staburags kā simbols Latvijas okupācijai. Vienā pusē būs uzskaitīti Ogres novada Lāčplēša kara ordeņa kavalieri ar viņu piederības vietu, savukārt otrā pusē – Ogres novada cilvēki, kuri cīnījušies par brīvību, tai skaitā tādi kultūras pārstāvji, kā Vilhelms Purvītis, Kārlis Hūns, Andrejs Pumpurs. Blakus Neatkarības laukumam tiks izveidota ekspozīcija “Brīvības ceļš”, uz ēkas Brīvības ielā 2 izstāstot mūsu valsts ceļu uz brīvību.

 

Liela nozīme ir kultūrvides saglabāšanai un pilnveidei. Šogad tiks turpināti iesāktie darbi – Ķeipenē paredzēts pabeigt ēkas "Viļņi" pārbūvi par daudzfunkcionālu centru, tādejādi pagasta centrā veidojot skaistu kultūrainavu. Turpināsies arī Taurupes muižas klēts pārbūve, atjaunojot vietējās nozīmes kultūras pieminekli un sakopjot degradēto teritoriju. 

Liela vēsturiskā un kultūras nozīme ir Lielvārdes parkam, līdz ar to tiks turpināta tā sakārtošana – no Lielvārdes parka līdz RīgaDaugavpils (A6) šosejai paredzēts izprojektēt veloceliņu.

Vides uzlabošanas nolūkos, tiks veikta Ikšķiles estrādes atjaunošana.

Šobrīd ir pabeigta veloceliņu Ciemupe–Ķegums un ĶegumsLielvārde projektēšana, un tagad tiek meklēti finanšu resursi to izbūvei.

Šogad novadā tiks izbūvēti vairāki bērnu rotaļu laukumi – Mazozolos, Lēdmanē, Ogresgalā, Ciemupē. Madlienā tiks izbūvēta velotrase (pump track), savukārt Ogrē pie Jaunogres vidusskolas tiks izveidots aktīvās atpūtas laukums.