Ogre
15 oC

Sestdiena, 27. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ogres novadā apskatāmas dažādas izstādes

Izstāde "APSOLĪTĀ ZEME" Ogres Vēstures un mākslas muzejā

26. janvārī, plkst. 18.00 tiks atklāta Aivara Slišāna un Māra Grosbaha izstāde “Apsolīta zeme”. Izstāde būs apskatāma līdz 21.martam. Izstāde “Apsolītā zeme” ir divu mākslinieku, Aivara Slišāna un Māra Grosbaha, vizuāla refleksija, apvienojot konceptuālu instalāciju ar fotogrāfijas estētiku.

Izstāde "PALASI MAN PASACIŅU" Ogrē

Ogres novada kultūras centra Mazās zāles vestibilā apskatāma mākslinieces, ilustratores Zanes Raičenokas-Raišonokas izstāde “PALASI MAN PASACIŅU”. Izstādē apskatāms mākslinieces radītas ilustrācijas Latvijā populārām bērnu grāmatām.
Izstāde apskatāma darba dienās no plkst. 9.00 līdz 19.00 un brīvdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 no līdz 1. martam.  

Izstāde "REDZĒT UN IERAUDZĪT" Ogrē

Līdz 31. janvārim Ogres novada kultūras centra (ONKC) Izstāžu zālē apskatāma Suntažu pieaugušo mākslas grupas STUDIJA+ darbu izstāde “REDZĒT UN IERAUDZĪT”. Izstāde apskatāma ONKC darba laikā, piesakoties klientu apkalpošanas centrā.

Vitas Beikertes gleznu izstāde "PLEĶĪŠDARBI", Ogres Centrālajā bibliotēkā

Vita Beikerte ir Ogres māksliniece, ar savu oriģinālu mākslas valodu. Viņas darbu izstāde aplūkojama Ogres Centrālajā bibliotēkā līdz 7. februārim.

Izstāde "RASAS KRĀSAS IEBRAUC JAUNAJĀ GADĀ AR BUGATTI" 

Ikšķiles Tautas namā apskatāma izstāde “Rasas krāsas iebrauc Jaunajā gadā ar Bugatti”. Izstāde apskatāma līdz 2024.gada 2.februārim. Savukārt Tīnūžu Tautas namā izstāde būs apskatāma no 01.03.24 līdz 28.03.24, bet Ogres Centrālajā bibliotēkā no 6.04.24 līdz 30.05.24. Izstādes idejas, darbu noformējumu autori un izstāžu iekārtotāji – Ogres novada Ikšķiles pilsētas Vizuālas mākslas studijas RASAS KRĀSAS pasniedzēji Lauma Palmbaha, Dionisijs Miončinskis Līva Kaprāle.

Rokoperas “LĀČPLĒSIS” tērpu izstāde Lielvārdē

Lielvārdes Kultūras namā apskatāma Rokoperas "LĀČPLĒSIS" tērpu izstāde. Tērpu māksliniece Anna Muna (Dana Dombrovska). Izstāde būs apskatāma līdz 25.02.2024.

Fotoizstāde "ZAĻIE DĀRGUMI" Ogrē

Sākot no 23. janvāra, Ogres novada Kultūras centrā apskatāma projekta LIFE FOR SPECIES ceļojošā fotoizstāde "ZAĻIE DĀRGUMI". Šīs fotoizstādes mērķis ir iepazīstināt sabiedrību ar Latvijas dabas (bioloģiskās) daudzveidību un krāšņumu, kā arī iespējamo rīcību bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai. Fotoizstāde apskatāma līdz 19. februārim. Izstādi organizē LU Bioloģijas institūts sadarbībā ar projekta LIFE FOR SPECIES partneriem.

Jumpravas rokdarbu izstāde
Jumpravas kultūras nama Izstāžu zālē apskatāma “Jumpravas rokdarbu izstāde”. To iespējams apskatīt līdz 10.februārim, darba dienās no plkst.10.00 līdz 15.00. Kā arī ir iespēja pieteikties izstādes apmeklējumam citā laikā, iepriekš zvanot uz tel. 25450061. Izstādē apskatāmi senioru rokdarbnieču pulciņa dalībnieču un Jumpraviešu rokdarbi. Tāpat ir apskatāmi rokdarbi, kuri atstāti mantojumā.

Kāzu fotoizstādes atklāšana Jumpravā

14. februārī Jumpravas kultūras namā  notiks Kāzu fotoizstādes atklāšana. Aicinām piedalīties un iesūtīt līdz 29. janvārim Jūsu kāzu fotogrāfiju ar nelielu aprakstu uz e-pastu knjumprava@ogresnovads.lv.