Ogre
15 oC

Svētdiena, 5. maijs

Šodien vārda dienu svin
Ģederts, Ģirts

Noslēgusies akcijas “Egļu stāsts” balsošana

No 7. decembra Ogres novadā norisinās akcija “Egļu stāsts”, kuras ietvaros pārstāvji no izglītības iestādēm, amatiermākslas kolektīviem, biedrībām, pašvaldības iestādēm un uzņēmumiem izrotāja  47 svētku eglītes visā Ogres novada teritorijā. Izrotātās eglītes būs apskatāmas līdz janvāra beigām, taču balsošana par skaistāko eglīti noslēdzās 7. janvārī.

Akcijas ietvaros pie izrotātajām eglītēm tika izvietots numurs un informācija par to, kas izdaiļojis eglīti. Vietējie iedzīvotāji un viesi varēja nobalsot par eglīti, kura visvairāk patīk. Kopumā saņemtas 8377 balsis, no kurām 26,3 % bijušas no Ogres novada viesiem.

Apkopojot balsošanas rezultātus, noskaidrotas populārākās eglītes. Tās 10 komandas, kuru rotātās eglītes saņēmušas visvairāk balsu, saņems gardas balvas no SIA Fazer Latvija”:

1. Ogres jauniešu iniciatīvas biedrība TALANTU KALVE

2. GARŠU SĒTA

3. LAPSU MĀJAS SIERS

4. TOMES LAŠI

5. Ogres  BALTĀ SKOLA

6. Biedrība LABIZJŪTA

7. Radošā apvienība SEŠIBĒ

8. BIRZGALES PAMATSKOLA

9. ĶEIPENES TAUTAS NAMS

10. Biedrība DZĪVAIS MĀLS

Komandas: Ogres jauniešu iniciatīvas biedrība “TALANTU KALVE”, “GARŠU SĒTA” un “LAPSU MĀJAS SIERS”, kuru eglītes ieguva visvairāk balsu, saņems dāvanas no SIA “Latvijas pērles”, pirmās vietas ieguvēji saņems dāvanu no SIA “Manas garšas”, bet pirmo piecu vietu ieguvēji saņems dāvanas arī no “Dailas konditorejas” un Ogres novada kultūras centra.

Savukārt simpātijas balva, no akcijas atbalstītāja SIA Māris&Co, tiek piešķirta komandai PII "Dzīpariņš" Mārīšu un Zvaigznīšu grupiņai!

Akcija "Egļu stāsts" Ogres novadā notiek jau ceturto gadu. Pirmo reizi  ideja par gatavošanos Ziemassvētkiem, kur galvenie svētku sajūtu veidotāji ir iedzīvotāji, nevalstiskās organizācijas un uzņēmēji tika īstenota pirms četriem gadiem Ogrē. Vēlāk akcija tika paplašināta novada mērogā un pēc diviem gadiem tā tika rīkota jau apvienotā novada teritorijā, iegūstot lielu atsaucību vietējo iedzīvotāju un uzņēmumu vidū.

            

                                        1.vieta                                                     2.vieta                                                      3.vieta