Ogre
17 oC

Svētdiena, 5. maijs

Šodien vārda dienu svin
Ģederts, Ģirts

Projektu konkursā “Veidojam vidi ap mums Ogres novadā” iedzīvotāji īstenojuši vērtīgas ieceres arī tūrisma objektos un vietās

Šī gada janvārī Ogres novada pašvaldība visā jaunizveidotā novada teritorijā izsludināja projektu konkursu “Veidojam vidi ap mums Ogres novadā”, kas dod iespēju iedzīvotājiem īstenot projektus dažādās ar dzīves vides kvalitātes uzlabošanu saistītās sfērās. Konkursā tika apstiprināti 43 projekti, piešķirot to iesniedzējiem – nereģistrētām iedzīvotāju grupām un nevalstiskajām organizācijām – pašvaldības finansējumu šo projektu īstenošanai. Daļa no projektiem saistīta ar tūrisma objektu labiekārtošanu un infrastruktūras izveidi.

Ogrē biedrība “Lazdukalni 2000” turpinājusi skatu torņa iekštelpas kosmētiskos remontdarbus Špakovska parkā Ogrē, veicot sienu apdari un izolācijas uzklāšanu un tādejādi sagatavojot iekšējo telpu nākotnē plānotajai ekspozīcijai.

Ciemupē par godu Latvijas Valsts svētkiem un nākamgad paredzētajai Ciemupes 100 gadu jubilejai izveidots pārvietojams vides objekts – izgaismoti burti “CIEMUPE”, ko iespējams izmantot pasākumu organizēšanai gan iekštelpās, gan ārtelpā.

Jumpravas peldvietā izveidota piknika vieta, uzstādot no akmens un metāla veidotu piknika galdu un solus, kā arī metāla pakaramo statīvu peldvietas apmeklētāju dvieļu un apģērba novietošanai un žāvēšanai.

Krapē. Biedrībai “Nāc kopā” ieguldot lielu darbu vēsturisko liecību un faktu apkopošanā, Krapes muižas parkā uzstādīti divi informācijas stendi, kas vēsta par Krapes muižas parku un tā zudušo vērtību – bijušo muižas Kungu namu.

“Skaņumājas” teritorijā uzstādīta bērnu rotaļu mājiņa ar terasīti, virtuvīti un kastēm garšaugu stādīšanai, kā arī novietoti atpūtas soli un galdiņi, radot jaunu atpūtas vietu Krapes muižas viedā ciema apmeklētājiem.

Ķeipenes pensionāru biedrība “Avotkreses” atjaunojusi Ķeipenes pamatskolas teritorijā esošo, savu laiku nokalpojušo un nedrošo laipu, veidojot to kā jaunu vides objektu ar dažādiem skaņu veidojošiem elementiem – māla zvaniem, atslēgām un citām skanošām instalācijām.

Lauberes parkā atjaunoti soliņi pie estrādes, veicot betona detaļu labošanu un veco koka virsmu nomaiņu pret jaunām.

Projekta ietvaros veikti labiekārtošanas darbi pie Madlienas evaņģēliski luteriskās baznīcas, vecos, nolietotos soliņus nomainot pret jauniem, nobruģējot laukumiņus zem tiem un uzstādot dekoratīvus puķu podus.

Veikti labiekārtošanas darbi Plāteres pilskalna estrādē – te uzstādīti koka soli vasaras Saulgriežu un citu pasākumu apmeklētājiem.

Biedrības “MĒS attīstībai” un Meņģeles iedzīvotāju kopīga darba rezultātā izveidoti krāšņumaugu stādījumi pie Sudrabu Edžus pieminekļa, uzstādīta atkritumu urna un soliņi ar pārdomas rosinošiem citātiem no grāmatas “Dullais Dauka”, izvietotas spuldzīšu virtenes estrādē un noorganizēts atklāšanas pasākums.

Projekta ietvaros pabeigta Suntažu evaņģēliski luteriskās baznīcas centrālo ieejas durvju restaurācija – tai skaitā atjaunots virs durvīm esošais logs, sakārtota aizdares sistēma un restaurēti durvju aizvērējmehānismi.

Turpinot Taurupes stacijas pārveidošanu par publisku pasākumu – izstāžu, semināru, koncertu – norises vietu, biedrība “Taisnais” veikusi bijušās stacijas ēkas un telpu remontdarbus – lieveņa atjaunošanu, grīdas ieklāšanu, plīts mūrēšanu u.c.

Tīnūžos, netālu no Tautas nama veikta pie Mazās Juglas upes esošo pludmales volejbola laukumu atjaunošana, izlīdzinot un uzfrēzējot to segumu un iegādājoties jaunus volejbola tīklus, laukuma līnijas un bumbas.

Ogres Valsts ģimnāzijas jauniešu īstenotā projekta ietvaros Ogres Zilo kalnu dabas parkā teritorijā pie Dubkalnu ūdenskrātuves uzstādīti vairāki jauni labiekārtojuma elementi – trīs soliņi un ģērbtuve.

Tomē labiekārtota sporta laukumam piegulošā teritorija, uzstādot metāla ugunskura vietu ar ugunskura katla paliktni un septiņas mazās ugunskura vietas – lāpas.