Ogre
14 oC

Otrdiena, 30. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Liāna, Lilija, Alta

Gājēju tunelī pie Ogres stacijas izveidota jauna fotogalerija

Tunelī, kas savieno Ogres dzelzceļa staciju un pilsētas centru, izveidota jauna fotogalerija, kurā vērojami skati no visām Ogres novada pilsētām un pagastiem. Katras apkaimes iedzīvotāji lepojas ar vēsturiskajiem stāstiem vai mūsdienu sasniegumiem, un tas harmoniski sasaucas ar Ogres novada saukli "Šeit dzimst leģendas."

Iedzīvotāji ar lepnumu saista sevi ar slaveno eposu "Lāčplēsis" un tā autoru Andreju Pumpuru, Latvijas pirmo mūra baznīcu, kas iezīmē kristīgās ticības izplatības vietu Baltijā, un Ķeguma spēkstaciju, kas bija pirmais lielākais energoobjekts Latvijas brīvvalsts laikā.

Novada attīstību veicina arī jaunās ēkas – Ogres Valsts ģimnāzija, viena no modernākajām skolām Baltijā, un Ogres Centrālā bibliotēka, Latvijā lielākā publiskā koka konstrukciju ēka, kas iekļaujas pasīvo jeb nulles enerģijas patēriņa ēku kategorijā.

Katrs pagasts, pilsēta un ciems ir mājvieta cilvēkiem, kas lolo savus sapņus. Labiekārtotā dzīves vide tiek radīta, lai iedrošinātu jauno paaudzi veidot savu unikālo dzīves ceļu, cienot pagātnes mantojumu un radot noturīgas vērtības nākotnei.

Galerijas attēli stāsta par vietām, kas raksturo Ogres novadu un tā leģendas, un ir nozīmīgas vietējiem iedzīvotājiem mūsdienās. Fotogalerija kalpo kā aicinājums apmeklēt ne tikai Ogri, bet arī pārējās pilsētas un Ogres novada pagastus.

Paldies fotogrāfiem, kuru darbi izmantoti fotogalerijas izveidē: Austrim Auziņam, Ģirtam Ceriņam, Artai Kalniņai, Diānai Kārkliņai, Rolandam Kozulim, Jurim Pētersonam, Rihardam Puriņam, Jānim Romanovskim Edgaram Sparānam un Ievai Vējonei.

Kopš 2021. gada vasaras fotogalerijā regulāri tiek izveidotas fotogrāfiju vai gleznu reprodukciju izstādes, piemēram, Vilhelma Purvīša 150. jubilejas gadā galerijā ikviens garāmgājējs varēja iepazīties ar  mākslinieka darbiem.

Aicinām apskatīt fotogaleriju un iepazīt Ogres novada pilsētas un pagastus!