Ogre
16 oC

Svētdiena, 5. maijs

Šodien vārda dienu svin
Ģederts, Ģirts

Aizvadītas Mājas kafejnīcu dienas Ogres novadā 2023

Saulaini un silti 9. un 10. septembrī, tika aizvadītas Mājas kafejnīcu dienas Ogres novadā. Tajās piedalījās 15 Mājas kafejnīcu saimnieki no Ikšķiles, Ogres un Ķeguma pilsētām, Tīnūžu, Ogresgala, Tomes, Rembates un Ķeipenes pagastiem.

Saimnieki tika aicināti vērt savas Mājas kafejnīcas durvis un uzņemt apmeklētājus, ļaujot tiem izbaudīt gan vietējo, gan arī mazliet netradicionālāku virtuvi, kā arī maltīti no ukraiņu virtuves, iepazīstot arī vietējās tradīcijas un kultūru.

Savas durvis ikvienam apmeklētājam vēra gan esoši uzņēmumi, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu, tūrismu vai viesu uzņemšanu.

Mājas kafejnīcu piedāvājumā bija visdažādākie ēdieni un dzērieni. Galdā tika celtas gan rudens veltes, gan ģimenes tradīcijās loloti ēdieni, gan izsmalcinātas maltītes un debešķīgi deserti.

Mājas kafejnīcu dienu laikā bija iespēja ne tikai gardi paēst, bet arī apskatīt lauku saimniecības un uzņēmumus, baudīt kultūras pasākumu programmu, ar šoviem, muzikāliem priekšnesumiem un pat vēsturisku stāstījumu, par ko bija parūpējušies māju saimnieki. Bija iespēja iegādāties arī lauku labumus, uzņēmēju ražoto produkciju, piedalīties keramikas meistarklasēs un degustācijās, kā arī daudzās citās aktivitātēs.

Mājas kafejnīcu dienas katru gadu kļūst arvien populārākas. To apstiprina apmeklētāju skaits. Kopā Mājas kafejnīcas Ogres novadā pulcējušas tuvu diviem tūkstošiem viesu no dažādām Latvijas vietām, kā arī ārzemniekus. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, apmeklētāju skaits bija nedaudz vairāk par tūkstoti.

Saimnieki bija priecīgi par sagādāto iespēju vienu nedēļas nogali atvērt savu improvizēto mājas kafejnīcu un izmēģināt spēkus viesu uzņemšanā.

Mājas kafejnīcu dienas 2023 norisinās visā Latvijā - no jūlija līdz septembrim. Pasākumu organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” ar mērķi popularizēt Latvijas reģionu tūrisma piedāvājumu. Ogres novadā pasākumu koordinēja un par mārketinga aktivitātēm rūpējās Ogres novada Tūrisma informācijas centrs.

Paldies visiem, kas izmantoja iespēju un apmeklēja Mājas kafejnīcas Ogres novadā un kopā aizvadījām, nu jau trešās, bet noteikti ne pēdējās Mājas kafejnīcu dienas Ogres novadā.

Paldies arī uzņēmīgajiem saimniekiem par izdomu, atvērtību un sirsnību, uzņemot viesus!

Uz tikšanos nākamajās mājas kafejnīcu dienās!