Ogre
8 oC

Piektdiena, 17. maijs

Šodien vārda dienu svin
Umberts, Herberts, Dailis

Ogres novada pašvaldība aicina piedalīties konkursā “Ogres novada garšas meklējumos”

Ogres novada pašvaldība aicina piedalīties konkursā OGRES NOVADA GARŠAS MEKLĒJUMOS
Ogres novada pašvaldības domes sēdē 20. jūlijā deputāti lēma par konkursa “Ogres novada garšas meklējumos” organizēšanu un apstiprināja šī konkursa nolikumu.
Konkursa mērķis ir iesaistīt ikvienu Ogres novada iedzīvotāju, komersantu, mājražotāju Ogres novadam raksturīga un unikāla ēdiena tapšanā, savukārt novada iedzīvotājus un viesus iesaistīt sev tīkamākā ēdiena un Ogres novada garšai atbilstošākā ēdiena nosaukuma izvēlē. Piešķirot šim ēdienam novadu reprezentējošu nosaukumu, tiktu veicināta novada atpazīstamība, tūrisma jomas un uzņēmējdarbības vides attīstība.
Konkursa “Ogres novada garšas meklējumos” organizēšanu uzdots veikt Ogres Kultūras centrs atbilstoši konkursa nolikumam.
Pieteikties konkursam var līdz šī gada 16. augustam.
Konkursa norises 1. kārta paredzēta Ogres pilsētas svētku ietvaros 2023. gada 19. augustā ONKC Vasaras dārzā.
Ogres novada iedzīvotāji un viesi Ogres pilsētas svētku pasākuma dienā konkursa norises laikā izteiks savu vērtējumu par labāko produktu Ogres novada garšai un ēdiena nosaukumam, kas pretendēs saņemt godpilno nosaukumu “Ogres novada garša” un kļūt par Ogres novada vietējā mēroga unikālo ēdienu.
Konkursa apmeklētāji varēs degustēt konkursa dalībnieku piedāvātos produktus, vērtēt produkta īpašo nosaukumu, kā arī piedalīties balsojumā par unikālo Ogres novada garšu un produkta īpašo nosaukumu.
Produktus vērtēs konkursa apmeklētāji un ar pašvaldības izpilddirektora rīkojumu izveidota konkursa žūrija vismaz 5 cilvēku sastāvā. Konkursa apmeklētāju balsojumam un komisijas žūrijas balsojumam būs vienlīdzīgs vērtējums rezultātu noteikšanā.
Pieteikšanās konkursam
Vairāk informācijas un konkursa nolikums
https://www.ogresnovads.lv/lv/jaunums/ogres-novada-pasvaldiba-aicina-piedalities-konkursa-ogres-novada-garsas-meklejumos