Ogre
18 oC

Piektdiena, 17. maijs

Šodien vārda dienu svin
Umberts, Herberts, Dailis

Apstiprināts Ogres novada jaunais sauklis “Šeit dzimst leģendas” un suvenīri

Ogres novada jaunais sauklis20. jūlijā, Ogres novada pašvaldības domes sēdē deputāti apstiprināja novada saukli “Šeit dzimst leģendas” un suvenīrus – dekoratīvos šķīvjus. 

Saskaņā ar domes lēmumu šo saukli var lietot atsevišķi vai kopā ar Ogres novada logotipu, izmantojot Ogres novada logotipam definētās pamatkrāsas, kā arī kopā ar Ogres novada pilsētu, pagastu, pilsētu un pagastu ģerboņiem, izmantojot konkrētā ģerboņa krāsas.

Dome apstiprināja arī Ogres novada suvenīru – dekoratīvs šķīvis, kas no priekšējās puses ietver Ogres novada raksturojošu mākslas darba reprodukciju, bet no aizmugures – Ogres novada logotipu kopā ar Ogres novada saukli, informāciju par mākslas darba autoru, darba nosaukumu un informāciju par mākslas darba gadu (ja tas ir zināms).

Darbs pie novada logo salāgošanas ar jauno saukli vēl turpināsies.

Tā kā pašvaldība ir tiesīga tirgot suvenīrus, dome, ņemot vērā Ogres novada pašvaldības maksas pakalpojumu izcenojumu aprēķinu un atlīdzības noteikšanas komisijas iesniegtos aprēķinus, apstiprināja jauno suvenīru izcenojumus: dekoratīvs šķīvis 31 cm diametrā – 19,12 eiro; 24 cm diametrā – 15,88 eiro, šķīvja magnēts 9 cm diametrā – 7,60 eiro (visos izcenojumos iekļauts pievienotās vērtības nodoklis).

Šķīvjus varēs iegādāties 28. jūlijā Lielvārdē pirms ieejas rokoperas "LĀČPLĒSISnorises vietā, kā arī Ogres pilsētas svētkos.

Informācijas avots: www.ogresnovads.lv