Ogre
11 oC

Ceturtdiena, 28. marts

Šodien vārda dienu svin
Ginta, Gunda, Gunta

Ogres novadā īstenoti iedzīvotāju projekti tūrisma objektu labiekārtošanai

Šī gada janvārī Ogres novada pašvaldība visā jaunizveidotā novada teritorijā izsludināja projektu konkursu “Veidojam vidi ap mums Ogres novadā”, kas dod iespēju iedzīvotājiem īstenot projektus dažādās ar dzīves vides kvalitātes uzlabošanu saistītās sfērās. Konkursā tika apstiprināti 48 projekti, piešķirot to iesniedzējiem – nereģistrētām iedzīvotāju grupām un nevalstiskajām organizācijām – pašvaldības finansējumu šo projektu īstenošanai. Daļa no projektiem saistīta ar tūrisma objektu labiekārtošanu un infrastruktūras izveidi.

Biedrība “Ogriņa” veikusi Ogres pilsētā esošās kultūrtelpas “Aitu kūts skatuve” teritorijas labiekārtošanu, paplašinot granīta šķembu uzbēruma virsmas, iegādājoties bērnu rotaļu inventāru, skaņas mikserpulti un salokāmus krēslus pasākumu norisei, kā arī izveidojot jaunu aploku aitām.

Špakovska parkā biedrība “Lazdukalni” īstenojusi skatu torņa pilnveidošanas darbus, izveidojot apmetumu ārējās fasādes dekoratīvajai logu ailai, veicot grīdas betonēšanu skatu torņa iekšējai telpai, ievietojot logu esošajā loga ailā un uzstādot metāla durvis, tādejādi sagatavojot iekšējo telpu nākotnē plānotajai muzeja ekspozīcijai.

Ogres Vēstures un mākslas muzeja piegulošajā teritorijā veikta apzaļumošana, likvidējot novecojušos apstādījumus, izveidojot dekoratīvas oļu joslas un ierīkojot jaunus daudzgadīgu augu stādījumus.

Krapes muižas parkā uzstādītas divas kompozītmateriāla laipas pastaigu takas mitrākajās ieplakās, ļaujot parka apmeklētajiem pa parku pārvietoties sausām kājām.

Ķeipenes kinostacijā uzstādīta jauna laipiņas virsma, kas rotāta ar kokgriezumu – ziedošu sakuras zaru un putnu uz tā. Atjaunots arī ieejas vārtu krāsojums un divu soliņu virsmas, kā arī iegādāti divi tērauda mēbeļu komplekti novietošanai stacijas dārzā vai uz terases. 

Papildinātas aktivitāšu iespējas Lauberes pagasta sporta bāzē “Caunes” – izmantojot vietējos laukakmeņus, te ierīkots saules pulkstenis, kas laiku nosaka ar paša cilvēka līdzdalību un, kā norāda projekta īstenotāji, ir Latvijā lielākais šāda veida objekts. Papildus tam arī paplašināts no tūju stādījumiem veidotais lielizmēra dubultspirāles labirints, kura kopējais eju garums atritinātā veidā nu tuvojas puskilometram, kā arī ierīkota labiekārtota atpūtas vieta labirinta centrā un izveidots nožogojums, lai nodrošinātos pret meža zvēru postījumiem.

Atjaunots Lielvārdes Evaņģēliski luteriskās baznīcas āra apgaismojums, vecos, savu laiku nokalpojušos gaismekļus nomainot uz moderniem LED tipa prožektoriem, tādējādi ne vien atkal izgaismojot baznīcu, bet ļaujot arī taupīt elektroenerģijas resursus.

Biedrība “LABizjūta” Meņģeles pagastā veikusi radošās darbnīcas “Rozes Māja” apkārtnes labiekārtošanu, izveidojot terases grīdu, uzstādot masīvkoka mēbeles un ierīkojot ugunskura vietu, tādejādi paplašinot dažādu pasākumu organizēšanas iespējas.

Suntažu stacijā tiek turpināts darbs pie teritorijas labiekārtošanas – velo novietnes laukuma izveides –, uzstādot velostatīvu un novietojot betona puķu podus.

Taurupes stacijā turpinās aizsāktie remontdarbi tās pārveidošanai par publisku pasākumu – izstāžu, semināru, nelielu koncertu – norises vietu. Biedrības “Taisnais” īstenotā projekta ietvaros uzmūrēta krāsns stacijas uzgaidāmajā telpā, izgatavotas un ieliktas palodzes, veikta vecā krāsojuma tīrīšana. Sagatavota arī labdarības skrējiena “Dubultmaratons Taisnais” 5 gadu jubilejai veltīta fotoizstāde.

Taurupes parka apstādījumi papildināti ar jauniem koku stādījumiem, kā arī veikta parka labiekārtošana, uzstādot atpūtas solus un atkritumu urnas.

Plaužu ezera pieguļošajā teritorijā biedrība “Plaužezeram” veikusi labiekārtošanas darbus, uzstādot jaunā Ogres novada karti, velosipēdu novietnes un atpūtas soliņus, kā arī veicot novadgrāvja sakārtošanu.

Lielā autoceļa malā līdzās kafejnīcai “Oškrogs” un Tomes tirgum uzstādīts stends aktuālās informācijas izvietošanai, kā arī Ogres novada tūrisma karte, kurā apskatāma informācija par naktsmītnēm, ēdināšanas iestādēm un apskates objektiem visā novadā.

Informācijas avots: www.ogresnovads.lv