Ogre
6 oC

Ceturtdiena, 25. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Līksma, Bārbala

Ogrē radītas pastaigu audioizrādes

Ogres vasarnīcu stāstu audioizrādes Vasarnīcas ir Ogres pilsētas viena no lielākajām vēstures liecībām un bagātībām. Katra pastaiga Ogres vēsturiskajos apbūves rajonos rosina ceļot laikā, kad vasarnīcās dzīvoja to sākotnējie īpašnieki un risinājās dažādi notikumi. Šo māju sienas, dārzi un sētu stabiņi glabā mūsu pilsētas vēsturi.

Ogres Attīstības Biedrība ieguldīja milzīgu darbu un tapa brīnišķīga grāmata “Ogre. Vasarnīcu stāsti”, kurā tika apkopotas dažādu cilvēku liecības, stāsti un leģendas par to, kā radās vasarnīcas, kā dzīvoja to iemītnieki, kā tika svinēti svētki, kā auga un attīstījās Ogres pilsēta.

Biedrība ar lielu prieku paziņo, ka ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem, sadarbībā ar radošo komandu, radīti četri audioizrāžu pastaigu maršruti “Ogres vasarnīcu stāsti”, kas ir neaizmirstams iztēli un fantāziju rosinošs piedzīvojums katrai ģimenei pilsētā, liek būt vērīgiem un aktīviem, meklēt zīmes un simbolus, pilnvērtīgi pavadīt laiku pilsētvidē, tuvinoties dabai. Audioizrādes ir balstītas uz biedrības izdotās grāmatas “Ogre. Vasarnīcu stāsti” motīviem. Ar profesionālu aktieru ierunāto stāstu, Jēkaba Nīmaņa oriģināli radīto mūziku rosināsim  klausītāja fantāziju par to, ko redz viņa acis un ko mēs paši spējam iztēloties. Katra audioizrādes pastaiga ir atšķirīga, piemēram, apspēlējot Saules prospektā esošās mājas, dalībniekam ir jābūt vērīgam, lai atrastu vasarnīcu noslēpumus.

Audioizrāžu režisors ir Jānis Znotiņš, dramaturģe - Ance Muižniece, mūzikas un skaņu efektu autors - Jēkabs Nīmanis. Audioizrādes ierunājuši aktieri Anta Aizupe, Oskars Florencs-Vīksne, Ieva Florence-Vīksne, Inese Pudža, Sabīne Ozoliņa, Endīne Bērziņa, Emīls Krūmiņš un arī pats režisors Jānis Znotiņš.

Audioizrāžu pastaigām izmantots tāds tehnisks risinājums, kas pieejams ikvienam ar viedtālruni un austiņām vai skandām. Tas, kas ir jādara – jālejupielādē bezmaksas aplikācija ECHOES. Šajās audioizrāžu pastaigās var doties jebkurā sev vēlamā laikā. Aplikācijas unikalitāte balstās tajā, ka audiofaili ir piesaistīti konkrētām ģeogrāfiskām koordinātēm, un audioizrādes pastaigu varēs baudīt tikai tad, ja dosies uz norādītajiem pastaigu sākuma punktiem.

Ogres Attīstības Biedrība aicina ikvienu interesentu – bērnus, jauniešus, pieaugušos, seniorus uz “Ogres vasarnīcu stāsti” atklāšanas svētkiem, kas notiks piektdien, 22. jūlijā plkst.18:30 Radošajā kvartālā “Pasts” Ogrē, Brīvības ielā 38. Ikkatrs varēs doties kādā no četriem audioizrāžu maršrutiem. Pēc pastaigas kopā baudīsim svētkus un dalīsimies savos iespaidos Radošajā kvartālā “Pasts”, kur mūs priecēs Jēkaba Nīmaņa koncerts. Pasākums ir bez maksas.

Laipni aicināti uz audioizrāžu pastaigu “Ogres vasarnīcu stāsti” atklāšanas svētkiem!

Informāciju sagatavoja
Baiba Drone
Ogres Attīstības Biedrība
biedriba.oab@gmail.com

www.oab.lv