Ogre
9 oC

Trešdiena, 24. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ķeipenes kinostacijā norisināsies „Zaļo ceļu” seminārs

Zaļais ceļš 14. jūnijā projekta „Greenways Riga-Viļaka” ietvaros  norisināsies seminārs „Veiksmīgākie Zaļā ceļa piemēri Latvijā/Eiropā”. Par semināra vietu izvēlēta Ķeipenes kinostacija, kur realizēta viena no projekta aktivitātēm – sliežu velosipēda uzstādīšana, kā arī bijušajai Ķeipenes stacijai garām iet marķētais zaļais ceļš „Rīga-Viļaka”.

Semināra ietvaros pieredzē dalīsies uzņēmēji, kas atrodas zaļā ceļa „Rīga-Ērgļi” tuvumā: „IndieJānis” alus darītavas īpašnieks Jānis Rudzītis, Suntažu stacijas pārstāve Liene Ķemzāne, kā arī Taurupes stacijas saimnieks Andris Pētersons. Par zaļā ceļa attīstību Ogres novadā pastāstīs Ogres novada Tūrisma plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Elīna Baltiņa.

Semināra dalībniekiem būs iespēja izmēģināt sliežu vēlosipēdu Ķeipenes kinostacijā, kā arī doties iepazīt Ēgļu un Jaunpiebalgas stacijas piedāvājumu.

Pilna pasākumu programma: šeit.

Pieteikšanās līdz 10. jūnijam: https://forms.gle/HUws2Ddd6sAtfjQB7

Zaļie ceļi ir maršruti, kas ved, izmantojot kādreizējos dzelzceļu maršrutus. Tie ir piemēroti velo braucējiem, pārgājieniem, zirgu izjādēm un slēpošanai, ziemas apstākļos. Maršrutu segums lielākoties ir grants vai meža ceļi un dabā ir marķēts ar zīmēm.

Informāciju sagatavoja
Ogres novada Tūrisma informācijas centrs