Ogre
5 oC

Piektdiena, 26. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Laivu brauciens pa Ogres upi guvis lielu atsaucību

Laivu brauciens pa Ogres upiPiektdien, 5. maijā Ogres novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar kempingu “Forsteri” un laivu nomu "Laivinieks.lv" organizēja laivu braucienu pa dabas parku “Ogres ieleja” - no "Forsteriem" līdz "Lobes krogam". Lai gan laika prognozes solīja aukstumu, pasākuma rītā spoži spīdēja saule un starta vietā pie kempinga "Forsteri" pulcējās 45 laivotgribētāji – gan pieredzējuši laivotāji, gan cilvēki ar nelielu laivošanas pieredzi.

Pirms brauciena sākuma laivotāji iepazinās ar dienas plānu, informāciju par maršrutu, kā arī noklausījās drošības instruktāžu. Tālāk katrs savā tempā devās lejup pa straumi, kas bija ļoti ātra un mierīgie posmi mijās ar krācītēm, kas padarīja braucienu mazliet izaicinošu. 

Sešu stundu garajā braucienā bija apstāšanās vieta, kur laivotāji iestiprinājās ar zupu, iedzēra siltu tēju, kā arī varēja sasildīties un izžāvēt drēbes pie ugunskura. Noslēdzoties braucienam, laivotāju sejas rotāja smaids un prieks par pieveikto distanci, kā arī gandarījums par piedzīvoto dienu svaigā gaisā, klausoties skanīgajās putnu dziesmās un vērojot garām slīdošās pavasara ainavas dabas parkā “Ogres ieleja”.

Ja arī tu vēlies izbaudīt pavasara piedzīvojumu uz ūdens:

  • sameklē kompāniju;
  • izvēlies piemērotāko maršrutu: https://ej.uz/Ogres-upe (šobrīd Ogres upe ir laivojama tikai lejpus Meņģeles uz zemāk);
  • sazinies ar laivu nomu  (kontaktus meklē sadaļā “Inventāra noma”: www.visitogre.lv);
  • dodies ceļā, kamēr ūdens līmenis Ogres upē ir pietiekošs.

Laivu brauciens pa Ogres upi. Foto-Laivinieks.lv Laivu brauciens pa Ogres upi. Foto - Laivinieks.lv

Šogad plānoti vēl vairāki tūrisma pasākumi Ogres novadā. 3. jūnijā Ģimenes dienas ietvaros Ogrē norisināsies VIII Latvijas tūrisma tirgus. Augusta beigās plānots velobrauciens, bet septembra beigās Starptaustiskās tūrisma dienas ietvaros - pārgājiens. Savukārt 9. un 10. septembrī Ogres novadā norisināsies "Mājas kafejnīcu dienas". Seko līdzi informācijai par nākamajiem pasākumiem www.visitogre.lv mājaslapā un Visit Ogre Facebook lapā.

Informāciju sagatavoja
Ogres novada Tūrisma informācijas centrs