Ogre
15 oC

Svētdiena, 5. maijs

Šodien vārda dienu svin
Ģederts, Ģirts

Tematiskas nodarbes sveču mēnesī Ogres novadā

 

Februāris ir sveču mēnesis. Tādēļ aicinām to vairāk pavadīt kopā ar ģimeni, draugiem vai kolēģiem un piedalīties radošās sveču liešanas meistarklasēs, kā arī apmeklēt sveču mēneša pasākumu Krapes muižā.

Krapes muižas ūdensdzirnavās, iepriekš piesakoties, pieejamas sveču liešanas nodarbības, kurās izmanto videi un cilvēkiem draudzīgu ekoloģiski sertificētu sojas vasku. Savukārt sveces dizaina veidošanā lieto dažādus savvaļas un kultūraugus.

Kamēr svece cietē, pie kūpošas tējas tases jūs varat degustēt veselīgos pļavas augu eliksīrus, kurus ar mīlestību gatavo ūdensdzirnavu saimniece, vai piedalīties „Krapes crepes” pankūku darbnīcā.

 Tālr. +371 28325370
“Ūdensdzirnavas”, Krapes pagasts, Ogres novads

Ķegumā atrodas uzņēmums “Un:Te candles”, kas piedāvā ieskatu sveču pasaulē. Veikaliņā, kurā radīta īpaši harmoniska atmosfēra, ir iespēja iegādāties dažādu krāsu gammu, lielumu parafīna sveces, skaistus svečturus. Iespēja pieteikties uz sveču darināšanas meistarklasēm, kur pieredzējušu meistaru vadībā var izgatavot krāšņas sveces un iepazīties ar gatavošanas tehnoloģiju.

Tālr. +371 22011989, 26167184
Celtnieku iela 1D, Ķegums, Ogres novads

 

 

Arī Lūšu Dravā februārī iespējams pieteikt vaska sveču liešanas darbnīcu. Tās laikā uzzināsiet par vaska rašanos un nozīmi stropā, izgatavosiet paši savu sveci un ņemsiet to līdzi kā suvenīru. Par vēlamo apmeklējuma laiku obligāti jāvienojas ar saimniekiem pa tālr. +371 26353518. Nodarbība notiek āra nojumē, tāpēc aicinām ģērbties laika apstākļiem atbilstoši. Ir dalības maksa. Minimālais dalībnieku skaits - 10 personas.

"Stropēni", Lielvārdes pagasts, Ogres novads

 
 

Ķeipenes Tautas namā 2. februārī plkst.18.00 notiks sveču liešanas meistarklase. Katram dalībniekam būs iespēja pagatavot savus sveci no dabīgā sojas vaska. Kamēr sveces iegūs savu formu, tikmēr meistarklases vadītāja Vineta Grīnberga pastāstīs par ārstniecības augiem un pļavas augu eliksīriem. Pieteikšanās meistarklasei pie Ķeipenes Tautas nama vadītājas - +371 26545470. Ir dalības maksa.

Savukārt 2.februārī, Tomes Dienas centrā, plkst. 12.00 notiks ierakumu sveču liešana, palīdzot Ukrainas militārajām vajadzībām. Kontakti saziņai - +371 27843230 (Sarmīte).

4. februārī plkst.14.30 Meņģeles Tautas namā notiks sveču liešanas darbnīca - radošā nodarbība, meistares Daces Meieres vadībā. Nodarbībai tiek aicināts līdzi ņemt mājās iekrātus sveču atlikumus. Ir dalības maksa.

 

Izkustēties svaigā gaisā varēsiet 3.februārī Krapes muižā, kur no plkst. 18.00 līdz 21.00. vakarā būs iespēja doties pastaigā pa sveču izgaismoto Krapes muižas parku. Krapes muižas ļaudis sagatavojuši piedāvājumus īpaši šim vakaram:

Sīkāka informācija: www.krapesmuiza.lv