Ogre
2 oC

Sestdiena, 27. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Atjaunots pastaigu takas marķējums Ķeguma piepilsētas mežos

Ķeguma piepilsētas mežu pastaigu takaVai zināji, ka Ķeguma piepilsētas mežos atrodas AS “Latvijas valsts meži” un Ogres novada pašvaldības apsaimniekotie meži, kurus kalnaino reljefu un gleznaino skatu dēļ piemērota veselīgām pastaigām? Vai zināji, ka šajos mežos ierīkota taka?

Dabā gājēju ērtībām Ķeguma piepilsētas mežos iekārtotas labiekārtotas takas, kuras var izmantot gan pastaigu cienītāji, gan nūjotāji, skrējēji, orientieristi un riteņbraucēji. Informācijas stendā ir apraksts par teritoriju un taku maršruts. Takas kopējais garums ir aptuveni 8,5 km, sākumpunktu atradīsi pēc koordinātām: 56.736920, 24.741286.

Pateicoties biedrības bērnu, jauniešu un pieaugušo kultūras un sporta aktivitātēm “ROKA” biedriem takas marķējums ir apsekots un atjaunots vietās, kur meža plānotās apsaimniekošanas rezultātā marķējums vairs nebija pieejams. Tāpēc “ROKA” aicina - nesēdi mājās, esi aktīvs, dodies dabā, esi kustībā!

Meži Ķeguma tuvumā 103 ha platībā ir Ogres Kangaru osu sistēmas sastāvdaļa. Oss jeb kangars ir šaura, augsta vaļņveida grēda ar stāvām nogāzēm, kas būtiski paceļas virs apkārtējās teritorijas. Osi veidojušies ledus laikmetā ledāju kušanas rezultātā, zemledāja tuneļu ūdens straumēs. Tie sastāv no oļiem, grants un smilts. Ogres Kangari, kas sākas pie Lielvārdes un stiepjas paralēli Daugavai līdz pat Ikšķilei, izceļas ar interesantu reljefu.

Informāciju sagatavoja biedrība "ROKA"