Ogre
7 oC

Sestdiena, 20. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Mirta, Ziedīte

Pasaules Tūrisma dienā atklāts 163.velomaršruts

Jaunā trošu tilta Ogresmuižā atklāšanaŠodien, 27. septembrī, Pasaules Tūrisma dienā Ogres novadā ar velobraucienu tika atklāts jaunais velomaršruts nr. 163 “Ogres ielejas aplis”, kas vijas cauri Mazozolu, Meņģeles un Taurupes pagastiem.

Pirms doties 35 km garajā velobraucienā, tā dalībnieki pulcējās Mazozolu pagasta Ogresmuižā, kur tika atklāts pār Ogres upi uzbūvētais trošu tilts.

Sveicot velobrauciena dalībnieku Pasaules Tūrisma dienā, neviltotu prieku un gandarījumu par tūrisma infrastruktūras attīstību Ogres ielejas dabas parkā pauda Ogres novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Elīna Baltiņa, Mazozolu pagasta pārvaldes vadītājs Dzintars Žvīgurs un Meņģeles pagasta pārvaldes vadītāja Ieva Jermacāne. Abi pārvalžu vadītāji pateicās par ieceri atjaunot trošu tiltu un veiksmīgu šīs ieceres īstenošanu, tādējādi paverot ceļu tūrisma infrastruktūras izveidei novada pagastos. “Šis nav tilts uz nekurieni, tas ir tilts uz novada attīstību,” uzsvēra I. Jermacāne, aicinot velobrauciena dalībniekus izbaudīt Meņģeles un kaimiņu pagastu dabas skaistumu.

Pasaules Tūrisma dienā laiks Ogres ielejā kā pēc  pasūtījuma – skaista, saulaina rudens diena, un brauciena dalībniekiem patiešām bija lieliska izdevība un iespēja izbaudīt Ogres novada pagastu burvīgās ainavas, priecāties par sakoptajiem tīrumiem un lauku sētām, ik pa laikam paraudzīties uz Ogres upes līkloču tecējumu, uzkāpt Meņģeles skatu tornī un atvilkt elpu Dullā Daukas birzī, izjust Vidzemes ceļu burvīgumu, uzbraucot pakalnos un laižoties atkal lejā, un, protams papildināt zināšanas par Ogres novada kultūrvēsturiskajām vērtībām.

Velobrauciens ir noticis, jaunais velomaršruts nr. 163 nu ir oficiāli atklāts. Aicinām ikvienu vēl šoruden, laikā, kad daba greznojas skaistā, krāsainā rotā, izbraukt gan jauno, gan agrāk iezīmētos velomaršrutus Ogres ielejas dabas parkā teritorijā. 

Velomaršruta karte pieejama šeit.

Meņģeles skatu tornis 163.velomaršruts