Ogre
8 oC

Piektdiena, 29. marts

Šodien vārda dienu svin
Agija, Aldonis

Atklāts aizsargmols pie Ogres upes ietekas Daugavā

Ogrē atklāj jauno molu15.maijā atklāts aizsargmols (straumvirzes) pie Ogres upes ietekas Daugavā. Piedaloties Ogres novada pašvaldības vadībai un zemkopības ministram Kasparam Gerhardam, tika pārgriezta lenta un jaunais mols tika oficiāli atklāts, padarot to pieejamu iedzīvotājiem un pilsētas viesiem.

Realizētais projekts radījis unikālu atpūtas un pastaigu vietu Ogres pilsētā. Jaunajā aizsargmolā veikti labiekārtošanas darbi – izbūvēts bruģa segums, atjaunots asfalta segums, uzstādīti soli un vides objekts trīs mūsdienu jauniešu veidolā. Vides objekta mērķis ir mudināt aizdomāties par viedierīču lietošanas intensitāti, neredzot un nenovērtējot dabas spēku, sabiedrību, savus mīļos un dzīvi apkārt, kas aizplūst garām tāpat kā Daugavas ūdens. Jāpiebilst, ka labiekārtošanas un apzaļumošanas darbi vēl turpināsies.

Ogres novada Tūrisma informācijas centrs izveidojis maršrutu no Ogres pilsētas centra līdz molam un atpakaļ. Maršrutu iespējams pagarināt, ejot Ogres mazo loku pa Brīvības ielas gājēju posmu un Ogres Krasta promenādi - kopā 5,9 km.

Karti lejuplādēt šeit!

Šī būve aizsargās Ogres upes gultni no piesērēšanas un sekmēs noteces un ledus netraucētu ievadīšanu Rīgas HES ūdenskrātuvē, samazinot ūdenskrātuves ietekmi uz Ogres upes palu noteci. 

Informācijas avots: www.ogresnovads.lv

Jaunais mols Ogrē. Foto: Voldemārs Stāvusis Vides objekts uz jaunā Ogres mola