Ogre
2 oC

Piektdiena, 19. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Vēsma, Fanija

Ogrē top velotrase

Ogrē uzsākta velotrases būvniecīvbaPagājušajā nedēļā tika uzsākti velotrases būvniecības darbi Jāņa Čakstes prospektā 1. Būvdarbu rezultātā ogrēnieši un pilsētas viesi iegūs asfaltētu velotrasi, kas būs paredzēta bērniem, pieaugušajiem, kā arī pieredzējušiem sporta profesionāļiem.

Projektu ir paredzēts realizēt 2 kārtās – 1. kārtā līdz 2021. gada 31. maijam tiks izbūvēta velotrase, savukārt 2. kārtā notiks automašīnu stāvvietu laukuma asfaltēšana.
1.kārtā paredzēts izbūvēt multifunkcionālu pumpu velotrasi, izveidot šķembu seguma piebraucamo ceļu. Teritorijā paredzēts izveidot šķembu seguma autostāvvietu ar 13 vietām (1 no tām pielāgota cilvēkiem ar kustību traucējumiem), laukumu biotualešu uzstādīšanai, kā arī uzstādīt solus, galdus, velo statīvus un atkritumu urnas. Projekta ietvaros tiks labiekārtots laukums, kurā paredzēta vieta arī inventāra nomas punkta izveidošanai.

Velotrase tiks veidota ar dažāda augstuma uzbērumiem, virāžām, platformām, kuras mērķtiecīgi savirknētas sniegs iespēju braucējam attīstīt braukšanas prasmes. Uz trases būs indikatīvi krāsojumi, kas norādīs braukšanas virzienu.
2. kārtā ir paredzēts izbūvēt trases apgaismojumu un noasfaltēt trasei piebraucamo ceļu, automašīnu stāvvietu un pulcēšanas laukumu.
Informācijas avots: www.ogresnovads.lv