Ogre
5 oC

Sestdiena, 20. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Mirta, Ziedīte

Ūdenstorni Ogrē pārveidos par kāpšanas sienu

Ūdenstornis Ogrē, kurā paredzēts izveidot lielāko kāpšanas sienu LatvijāŪdenstornis, kas atrodas kalnā aiz Ogres novada pašvaldības, jau ilgstoši stāv neizmantots, savulaik pat bija plānots to demontēt, taču pašlaik ir iecere izmantot to kāpšanas sienas izveidei. Tas dos iespēju praktiski un lietderīgi izmantot esošo objektu.

Aprīļa vidū uzsākta vecā ūdenstorņa izpēte, tajā skaitā betona vāku demontāža, esošā betona klāja stāvokļa izvērtēšana. Izpēte tiek veikta ar mērķi izvērtēt iespējamo ūdenstorņa integrāciju un sasaisti ar paredzēto kāpšanas sienas izveidi esošajā ūdenstornī. 

Jāpiebilst, ka kāpšanas sports ir viens no četriem jaunajiem sporta veidiem, kam olimpiskā debija būs jau Tokijas spēlēs. Kā skaidro Latvijas Alpīnistu savienība, šis objekts pavērs iespējas organizēt augsta līmeņa sacensības arī Latvijā. 

Pašlaik aktuāls ir jautājums par atbilstošas infrastruktūras izveidošanu profesionāliem treniņiem, jo sporta veids arī Latvijā kļūst arvien populārāks. Latvijā šobrīd ir izveidotas vairāk nekā 50 profesionālas kāpšanas sienas. Vidēji sacensībās piedalās līdz 300 kāpēju. 

Informācijas avots: www.lsm.lv, www.ogresnovads.lv

Kāpšanas sienas izveides iecere Ogrē Kāpšanas sienas vizualizācija Ogrē