Ogre
5 oC

Ceturtdiena, 25. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Līksma, Bārbala

Ogres vecupes pludmalē plānots izveidot SUP dēļu nomas punktu un ūdens šķēršļu parku

Ogres vecupes pludmalē tiks izveidota SUP dēļu noma un ūdens šķēršļu parksOgres novada pašvaldības dome pieņēmusi lēmumu nodot sociālajam uzņēmumam SIA “Kustības brīvība” bezatlīdzības lietošanā Ogres novada pašvaldībai piederošā nekustamā īpašuma “Ogres vecupe” daļu 40 m2 platībā uz pieciem gadiem.

Pēdējo gadu laikā teritorijā pie Ogres vecupes pludmales ir veikti labiekārtošanas darbi, ierīkots rotaļlaukums bērniem, pludmales volejbola laukums, izvietotas ģērbtuves, tualete, sauļošanās zviļņi. Katru gadu teritorijas labiekārtošanas un aprīkojuma pilnveidošanas darbi turpinās, lai paplašinātu aktīvās atpūtas, relaksācijas un saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Sociālā uzņēmuma SIA “Kustības brīvība” iecere tam bezatlīdzības lietošanā nodotajā teritorijā  ir izveidot aktīvās atpūtas nomas punktu “Ogres varde”, piedāvājot SUP dēļu nomu, t.sk. SUP dēļus, kas pielāgoti izmantošanai cilvēkiem ar invaliditāti un vecāka gada gājuma cilvēkiem, un nodrošināt atspirdzinošu dzērienu pieejamību. Ir paredzēts ierīkot ūdens pūšļu parku ar šķēršļu joslām izmantošanai cilvēkiem vecuma grupā no 5 līdz 60 gadiem.
Nododot Ogres novada pašvaldības nekustamā īpašuma “Ogres vecupe” daļu bezatlīdzības lietošanā sociālajam uzņēmējam SIA “Kustības brīvība” ieceres īstenošanai, pašvaldība spertu lielu un nozīmīgu soli sociālās vides uzlabošanā, veicinātu jaunu darba vietu rašanos Ogres novadā, pakalpojumu noietu, tai skaitā jēgpilnai un aktīvai brīvā laika pavadīšanai ģimenēm un personām, kuras ir ar invaliditāti, attīstītu terapeitiska pasākuma iespējas un kustības brīvības rehabilitāciju personām ar invaliditāti, atbalstu sniedzot inovatīvām un sociāli atbildīgām idejām. Tādējādi tiktu labiekārtota un attīstīta ne tikai Ogres vecupe, bet arī veicināta sabiedrības dzīves kvalitātes uzlabošana, radot sociālajam uzņēmumam labvēlīgu saimnieciskās darbības vidi Ogres novadā.
 
Informācijas avots: www.ogresnovads.lv