Ogre
8 oC

Trešdiena, 24. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ogrē turpinās gājēju tilta būvniecība

Ogrē top jauns gājēju tilts pāri upeiSniegs uz sals netraucē veikt gājēju tilta būvdarbus – tie sekmīgi turpinās, tilts jau ir ieguvis konkrētas aprises, un nevienam vairs nav šaubu, ka pavisam drīz jaunā būve savienos abus Ogres upes krastus teritorijā starp Jāņa Čakstes prospektu un Ogres ielu.

 
Pagājušās nedēļas nogalē uz abos upes krastos izbūvētajiem balstiem tika novietotas tilta konstrukcijas, būvnieki turpinās veikt projektā paredzētos darbus, lai jau šī gada pavasarī iedzīvotāji varētu sākt izmantot jauno tiltu tam paredzētajam mērķim.
 
Gājēju tilts savienos Pārogri ar Rībelītes apkaimi, krietni paplašinot iedzīvotāju ikdienas pārvietošanos no Ogres pilsētas individuālās apbūves teritorijām Pārogrē, nokļūšanu uz autobusu pieturām otrā upes krastā, lai ar sabiedrisko transportu dotos uz pilsētas centru, kur pieejami viņiem nepieciešamie pakalpojumi, kā arī varētu iepirkties otrpus upes esošajā veikalā.
 
Līdz ar tilta izbūvi veidosies arī vienots pastaigu maršruts abpus krastiem Ogres upes lejtecē.
 
Starts jaunā tilta būvniecībai tika dots 2020. gada 22. augustā, Ogres pilsētas svētku laikā. Jaunais gājēju tilts savienos J. Čakstes prospektu (tā savienojumā ar Indrānu ielu un Mazās Ķentes ielu) Ogres upes kreisajā krastā un Ogres ielu (tās savienojumā ar Peldu ielu) upes labajā krastā. Tilta garums būs 120 metri un platums 1,5 metri.
 
Informācijas avots: www.ogresnovads.lv