Ogre
7 oC

Piektdiena, 29. marts

Šodien vārda dienu svin
Agija, Aldonis

Ziemas prieki Ogres apkārtnē

Slēpošana Ogres Zilajos kalnos. Foto: V. Stāvusis

Baudi ziemas priekus Ogres apkārtnē atpūšoties, izklaidējoties un sportojot svaigā gaisā. Ogres novada Tūrisma informācijas centrs apkopojis idejas ziemas prieku baudīšanai Ogrē un tuvākajā apkārtnē.

Līdz ar sniega segas izveidošanos dabas parkā “Ogres Zilie kalni” ierīkota distanču slēpošanas trase. Aktuālajai informācijai par trases stāvokli aicinām sekot līdzi “OZK” Facebook lapā. Slēpju noma pieejama slēpošanas trases starta laukumā un Mālkalnes prospektā 26, Ogrē.

Dabas parkā ir lielāki un mazāki pakalni, no kuriem var vizināties ar ragaviņām. Aicinām pieskatīt un uzraudzīt bērnus, ievērot drošības noteikumus. 

“Ogres Zilajos kalnos” pieejami arī izbraucieni suņu vilktā pajūgā. Jāpiebilst, ka šī izklaide pieejama ne tikai sniega periodā, kad ir ļoti liels pieprasījums, bet arī tad, kad sniegs ir nokusis. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās – biedrība “Sniega suņi”, tālr. 26532851.

"Lavandu Lejas" saimniecībā, apskatāms ziemas pasaku dārzs ar Ziemassvētku rotājumiem. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 29141443 Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai "Lavandu Lejas" Facebook lapā.

Aicinām doties pastaigā, veicot 3,5 km garo apļveida maršrutu gar Ogres upi, šķērsojot arkveida gājēju tiltu un jauno gājēju tiltu. Ikviens, kas pastaigājas gar Ogres upi, var baudīt ziemīgas ainavas un vērot, kā upē veidojas vižņi un tā aizsalst. Maršruts nav marķēts dabā, taču viegli orientēties pēc upes krastiem. Apskatīt maršrutu - šeit!

Pārogrē atrodas “Slip’n slide” kameršļūkšanas noma un trase, nobrauciena garums 170 m. Kameršļūkšana pieejama arī, temperatūrai pakāpjoties virs 0 grādiem. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās – pa tālr. 25646404.

Savukārt z/s "Dobelnieki" Ogresgala pagastā arī ziemā piedāvā izstaigāt briežu dārzu un iegādāties barību, lai pabarotu briežus. Darba laiks: S., Sv. plkst. 11-17, pārējā laikā nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 26268464.

Savukārt slidošanas priekus aicinām baudīt  Ogres ledus hallē. Slidošanas laiki publicēti mājaslapā www.vidzemesledus.lv. Noturīga sala apstākļos tiek sagatavotas arī dabīgā ledus slidotavas.  

Izbrauciens ar sniega moci atpūtas kompleksā "Turbas" sniegs īstu adrenalīna devu. Piedāvājumā ir trīs dievvietīgi sniega moči, izbraucieniem lielākās kompānijās. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 26355551. 

Un, protams, jebkurā mežā iespējamas pastaigas, nūjošana, pārgājieni u.c. aktivitātes svaigā gaisā, pa ceļam uzrīkojot pikniku. Ja pašiem nav laika vai vēlēšanās gatavot maltīti, aicinām atbalstīt vietējos uzņēmumus un iegādāties ēdienus un siltos dzērienus līdzņemšanai. Ēdināšanas iestāžu saraksts, pieejams šeit.

Lai ziemīgi skaista atpūta!

Informāciju sagatavoja
Ogres novada Tūrisma informācijas centrs