Ogre
10 oC

Ceturtdiena, 28. marts

Šodien vārda dienu svin
Ginta, Gunda, Gunta

Tūrisma informācijas centrs atskatās uz paveikto pagājušajā gadā

Ogres novada stends Balttour 2020Sākoties jaunam gadam, Ogres novada tūrisma informācijas centra (TIC) darbinieki atskatās uz paveikto pagājušajā gadā. Neskatoties uz ierobežojumiem, 2020. gads bijis ļoti darbīgs ‑ organizēti mazāki un lielāki pasākumi gan tūristiem, gan tūrisma uzņēmējiem. Izdoti tūrisma materiāli, izveidoti jauni maršruti un izvietotas vides zīmes, kā arī informatīvie stendi.

Pagājušais gads iesācies ļoti rosīgi, jo februāra sākumā Rīgā norisinājās starptautiskā tūrisma izstāde „Balttour 2020”, kurā vērienīgi bija pārstāvēts Ogres novads, kura stends bija ļoti pamanāms, atšķirīgs un populārs apmeklētāju vidū. Ikvienam izstādes apmeklētājam bija iespēja doties virtuālā ceļojumā uz Ogres novadu ar 3D briļļu un audiogida palīdzību. Šī aktivitāte bija ļoti pieprasīta un bieži vien veidojās rindas, jo vairums Latvijas apceļotāju vēlējās apskatīties, kā virtuālajā realitātē izskatās Ogres pilsēta un novads.

Izstādē „Balttour 2020” pirmo reizi tika prezentēts Ogres audiogids, kas piedāvā bez maksas noklausīties 88 interesantus un izzinošus stāstus, kurus ierunājis Nacionālā teātra aktieris Jēkabs Reinis. Audiogida stāsti pieejami mobilajā aplikācijā „Ogres novadnieks”, sadaļā „Tūrisms”. Pagājušajā gadā papildināts kājāmgājēju, nūjotāju, riteņbraucēju un auto maršrutu klāsts. TIC darbinieki veikuši nozīmīgas mārketinga aktivitātes, lai popularizētu audiogidu, kā arī izvietojuši informācijas zīmes pie objektiem, par kuriem pieejams audiogids. Savukārt Suntažos un Ķeipenē tika uzstādīti stendi ar informāciju par tūrisma iespējām tuvākajā apkārtnē.

Ogres novada Tūrisma informācijas centra 20. jubilejas pārgājiens7.martā Ogres novada Tūrisma informācijas centrs svinēja savas dibināšanas 20. dzimšanas dienu. Apaļajai jubilejai par godu tika rīkots pārgājiens, kas guva lielu atsaucību un pulcēja aktīvās atpūtas piekritējus no dažādiem Latvijas novadiem, kā arī kaimiņzemes Lietuvas. Pārgājiena maršruts tika izvēlēts, par pamatu ņemot tūrisma informācijas centra dažādās atrašanās vietas 20 gadu laikā.

Pavasara ārkārtējās situācijas laikā TIC informēja cilvēkus par iespējām atpūsties dabā, piedāvājot jaunus pārgājienu, auto un velomaršrutus, kā arī apmeklēt mazāk zināmus objektus. Tika apkopota arī informācija par ēdināšanas iestādēm, kas piedāvā piegādi un līdzņemšanu, aicinot cilvēkus atbalstīt vietējos uzņēmumus.

Aprīlī un maijā "RīgaTV 24" tika rādīts 10 sēriju raidījumu cikls „Ceļojums uz Ogri”, kura laikā ikvienam skatītājam bija iespēja doties virtuālā ceļojumā pa Latviju. Visi raidījumi joprojām skatāmi Visit Ogre YouTube kanālā.

5. jūlijā norisinājās tradicionālais muzikālais velobrauciens “BRAUC UZ DŽEZU”, kas pulcēja vairāk nekā 60 aktīvus un mūziku mīlošus cilvēkus. Velobrauciens noslēdzās Ciemupes estrādē, kur notika “Džeza mūzikas vakars”.

Bezkontakta veloorientēšanās OgrēSavukārt jūlija vidū Ogrē norisinājās "Exit Rīga" bezkontakta veloorientēšanās sacensību posms. Lieli un mazi velobraucēji apceļoja Ogri un apkārtni, mēģinot atrast 30 kontrolpunktus un iekļauties 4 h kontrollaikā. Kopumā Ogres posmā piedalījās 110 komandas, kas bija “Exit Rīga” veloorientēšanās dalībnieku skaita rekords vienā posmā.

Ogres pilsētas svētku vietā 21. un 22. augustā notika izzinošs pasākumu kopums “CEĻO OGRĒ”. TIC darbinieki šo svētku laikā nodrošināja informatīvā punkta darbību, sniedzot informāciju par norises vietām un svētku notikumiem visā pilsētā.

Pasaules tūrisma dienai par godu Ogres novada Tūrisma informācijas centrs 26.septembrī organizēja ekskursiju pa Ogri. Pastaigā pa pilsētu devās gan ogrēnieši, gan Ikšķiles, Lielvārdes un Rīgas iedzīvotāji, iepazīstot dažādu laikmetu liecības Pārogrē un Jaunogrē. Ekskursijas laikā dalībniekiem bija iespēja apskatīt un uzzināt vairāk par bijušo sanatoriju „Saulstari”, Pārogres staciju, Daugavas promenādi, kā arī Ogres trikotāžas kombinātu.

Oktobrī TIC organizēja nu jau par tradīciju kļuvušo pieredzes apmaiņas braucienu Ogres novada tūrisma uzņēmējiem. Šogad brauciena dalībnieki devās uz Suntažiem un Ķeipeni, lai iepazītos ar tūristiem pieejamo pakalpojumu klāstu šajā apkaimē un stiprinātu savstarpējo sadarbību.

Savukārt gada nogalē Tūrisma informācijas centrs izveidoja vairākus jaunus maršrutus, pilsētas rotājumu apskatei. Tematiskie maršruti deva iespēju apskatīt pilsētu valsts svētku un Ziemassvētku rotā. TIC apkopoja arī informāciju par atpūtas iespējām gada tumšākajā laikā, kad jau otro reizi bija spēkā Covid-19 ierobežojumi.

Ogre novada tūrisma kartePagājušā gada laikā TIC izveidojis divus videoklipus sērijā “Gadalaiki”. Ziemas un vasaras videoklipiem, kas izveidoti 2019.gadā, piepulcējušies videoklipi par atpūtas iespējām Ogres novadā pavasarī un rudenī.

Regulāri tiek atjaunota informācija par tūrisma objektiem ne tikai mājaslapā, bet arī mobilajā aplikācijā “Ogres novadnieks”, sadaļā “Tūrisms” un interaktīvajā stendā, kas atrodas Brīvības ielas skvērā, tādējādi nodrošinot tūrisma informāciju ārpus TIC darba laika. Pērn atjaunotas Ogres novada tūrisma kartes, kas pieejamas arī elektroniskā formātā www.visitogre.lv. Sadarbībā ar citām pašvaldībām projekta “Exit Rīga” ietvaros izdotas brošūras, maršrutu lapas un tūrisma karte, kas aptver plašāku reģionu – 14 novadus apkārt Rīgai.

Nākamais gads būs izaicinājumu pilns ne tikai administratīvi teritoriālās reformas kontekstā, bet arī tāpēc, ka jāpaveic vairāki nozīmīgi projekti, jāturpina darbs pie audiogida stāstu papildināšanas, tūrisma informatīvo zīmju un stendu izvietošanas. Nākamajā gadā plānoti arī vairāki pasākumi - pārgājieni un velobraucieni.

Aicinām sekot līdzi aktualitātēm mājaslapāFacebook lapā un Instagram.

Informāciju sagatavoja Ogres novada Tūrisma informācijas centrs