Ogre
19 oC

Svētdiena, 28. aprīlis

Šodien vārda dienu svin
Tereze, Gundega

Ogrē rotājumi mirdzēs līdz 14. februārim

Ziemassvētku rota OgrēVisus, kas vēlas sajust brīnumainu gaisotni un sirdī noķert maģisku svētku sajūtu, aicinām doties ciemos uz Ogri, kas gaida ar pavisam jauniem svētku rotājumiem un nebijušām gaismas instalācijām. Ne par velti Ogre tiek novērtēta kā viena no visskaistākajām un mirdzošākajām Latvijas pilsētām svētku laikā, kas gan maziem, gan lieliem atnes prieku un liek noticēt brīnumiem!

Ogres pilsēta šogad priecē ar vēl neredzētiem gaismas elementiem, krāšņi rotājot gājēju ielu un pastaigu maršrutus. Pilsētas Ziemassvētku rotājumu koncepcijas pamatelements ir siltā gaisma, kas tiecas uz augšu – pa koku stumbriem, zariem līdz pat galotnei, radot gaismas alejas, un pat vēl virs koku galotnēm siltas gaismas bumbu veidolā. Ogres centrālā Ziemassvētku egle atrodas ierastajā vietā Pilsētas centra skvērā, tās galotni rotā saule, bet egli – latvju rakstu zīmes.

Spoži un silti tumšajā laikā mirdz Brīvības ielas gājēju promenāde. Liepu aleju rotā jaunas dekorācijas ar liepu lapu motīvu. Liepu alejas galā - jauna gaismas instalācija – eņģeļa spārni un nimbs, zem kā var fotografēties.

Ziemassvētku rotājumu karte Ogre 2023Bērzu aleja visā tās garumā ir izrotāta ar gaismas virtenēm. Krasta ielā un gar Brīvības ielu, no Krasta laukuma ejot uz centra pusi, kā arī Ogres rajona slimnīcas teritorijā un ielas otrā pusē, kā jau mežainā vietā, rotājumos ir attēlota Latvijas meža dzīvnieku tēma – ceļā sastopami izgaismoti ērgļu, zaķa, aļņa, lācenes ar lācēniem un briežu silueti. Arī Ogres Centrālā bibliotēka mirdz Ziemassvētku rotā. Rotājumu aplis noslēdzas skvēriņā pie Kristus dzimšanas ainiņas.

Jauna svētku instalācija – liela izmēra globuss, izvietota pie Ogres Valsts ģimnāzijas kā zīme, ka jauniešiem, kas mācās ģimnāzijā, visi pasaules ceļi ir vaļā.

Visi Ogres pilsētas rotājumi un izgaismotās vietas atrodamas Ogres novada Tūrisma informācijas centra izveidotajā kartē. Lai ogrēnieši un pilsētas viesi varētu labāk iepazīt šīs vietas, pilsētas kartē atzīmēts pastaigu maršruts aptuveni 2 km garumā. 

                                                 Karti lejuplādēt šeit!

Interaktīvā karte ar Ziemassvētku rotājumiem pieejama šeit!

Pie katras baznīcas Ogrē un visā novadā Pirmajā adventē tiek izvietotas izgaismotas lielformāta eņģeļu dekorācijas, veidojot gaismas ceļu uz dievnamiem.

Turpinās arī akcija “Egļu stāsts”, kurā par svētku sajūtu radīšanu parūpējušies novada iedzīvotāji, uzņēmēji un nevalstiskās organizācijas, izrotājot savas svētku eglītes.

Ziemassvētku rotājumi OgrēKrāšņi rotājumi sastopami visos Ogres novada pagastos. Šogad spožās svētku gaismās ietērptā kariete ar diviem staltiem zirgiem aizceļojusi uz Ķeipenes pagastu, blakus “Viļņu” mājai, kur muižas laikos bijis zirgu stallis un darbojies zirgu pasts. Nākamajos Ziemassvētkos kariete ceļos tālāk uz citiem Ogres novada pagastiem.

Ogres novada pilsētās – Ikšķilē, Lielvārdē un Ķegumā, decembra sākumā tika iedegtas tradicionālās Ziemassvētku eglītes, kā arī rotājumu klāsts ir papildināts ar jauniem elementiem.

Ikšķiles Centra laukumā arī šogad izvietota izgaismota Gaismas grāmatas instalācija, bet lielās egles rotājumus papildina zvaigzne egles galotnē.

Ķegumā centrālās egles galotni rotā Ķeguma pilsētas ģerboņa siluets – saule. Blakus eglei - iepriekšējā gada rotājumus – pussaule, kā arī ir jauni rotājumi baltā, sudraba un zelta toņos.

Lielvārdē – Spīdalas saliņā Rembates parkā iedzīvotājus un pilsētas viesus priecē egle, apvīta ar Lielvārdes jostu, un tunelis, izrotāts  ar Lielvārdes jostas rakstiem. Šogad Lielvārdē Ziemassvētku rotājumi ir arī Lielvārdes jeb Lāčplēša parkā – 3D Ziemassvētku tunelis, rotāts ar Lielvārdes jostas zīmēm un gaismas virtenēm.

Ziemassvētku rotājumi ieslēdzas līdz ar tumsas iestāšanos, pēc plkst. 16.30 un būs apskatāmi līdz pat 14. februārim.

Ogres novada pašvaldība aicina iedzīvotājus un viesus gada tumšākajā laikā rast ceļu uz gaismu!

Lielvārdes egle. Foto: Jānis RomanovskisZiemassvētku rotājumi Ķegumā. Foto: Ogres apriņķa ziņas

   Ziemassvētku rotājumi Ikšķilē. Foto: Ogres apriņķa ziņas   Ziemassvētku rotājumi Lielvārdē. Foto: Jānis Romanovskis