Ogre
8 oC

Piektdiena, 29. marts

Šodien vārda dienu svin
Agija, Aldonis

Aicinām pieteikties “Mājas kafejnīcu dienu” saimniekus

9. un 10. septembrī Ogres novadā norisināsies Mājas kafejnīcu dienas, ko organizē Ogres novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar lauku tūrisma asociāciju “Lauku ceļotājs” un LIAA Tūrisma departamentu.

Pasākumā Mājas kafejnīcu dienas aicināti pieteikties gan tūrisma uzņēmumi, gan saimniecības un vietējie iedzīvotāji, kas ikdienā nenodarbojas ar ēdināšanu vai viesu uzņemšanu, bet šajos septembra datumos ir gatavi jauniem izaicinājumiem - atvērt savas mājas un sētas, lai cienātu viesus ar sava novada vai ģimenes īpašajiem ēdieniem, kas iespējams būs gatavoti no paaudzēs nodotām receptēm. Mājas kafejnīcu saimniekiem būs pieejamas apmācības par vizuālo noformējumu, dekorācijām, Pārtikas un veterinārā dienesta prasībām, mārketingu un citām tēmām.

Lai pieteiktos Mājas kafejnīcu dienām kā dalībnieks, līdz 3.jūlijam lūdzam aizpildīt anketu: https://ej.uz/mkd_pieteikšanās_2023

 Mājas kafejnīcu dienas jau trešo gadu norisinās visā Latvijā. Šogad pasākumu virkne plānota no 14. jūlija līdz 17. septembrim - katrā galamērķī vienu nedēļas nogali.  Mājas kafejnīcu dienas aicina apmeklētājus uz konkrētu galamērķi izbaudīt kulināro piedāvājumu, iepazīt tradīcijas un kultūru un vietējo kopienu caur ēdienu.

2022. gada Mājas kafejnīcu dienās Ogres novadā piedalījās 16 mājas kafejnīcas, kas galdā cēla rudens veltes, ģimenes tradīcijās lolotus gardumus, sātīgus pamatēdienus. Improvizētās mājas kafejnīcas tika ierīkotas arī netradicionālās vietās, kuras ikdienā nav kafejnīcas. Piemēram, ābeļdārzā, vai piemājas lauku sētā ar skatu uz brīnišķīgo Latvijas dabu, kur āra apstākļos tika radīta svētku atmosfēra.

Pagājušajā gadā mājas kafejnīcas Ogres novadā apmeklēja vismaz 1295 viesi no visas Latvijas. Tika saņemtas neskaitāmas labas atsauksmes, gūta iedvesma nākotnes izaugsmei un neatsverama pieredze viesmīlībā.

Ja arī Tu vēlies izmēģināt savus spēkus, piesakies un kļūsti par kafejnīcas saimnieku uz vienu nedēļas nogali!

Informāciju sagatavoja
Ogres novada Tūrisma informācijas centrs
Brīvības iela 18, Ogre
Tālr.: +371 65071883
info@visitogre.lv
www.visitogre.lv